Плащаме си редовно милиарди, а не получаваме нищо. Това заяви социалистът

...
Плащаме си редовно милиарди, а не получаваме нищо. Това заяви социалистът
Коментари Харесай

Румен Гечев се тревожи за кървящата рана в бюджета F-16

Плащаме си постоянно милиарди, а не получаваме нищо. Това съобщи социалистът Румен Гечев по време на дебатите за контракта за F-16. За него това е неравностоен и позорен контракт. Той е обезпокоен от написаните отворени клаузи в контракта.

Тази цена е планирана, счита социалистът. Това е празен чек, допълни Гечев. Разписаните цени в контракта ще се сменят, а бюджетът на България ще кърви непрекъснато, предизвести депутатът. Според него страната ни се обвързва с осъществяване на задания от Пентагона. По целия свят, по думите му, имало продажници, които гласоподават в интерес на производителя на F-16.

Народните представители започнаха работа и по контракта за вторите саммолети F-16.

Атанас Славов от Демократична България се върна в 1996 година и изкритикува Гечев, че реториката му не била подобаваща за европейска социалистическа партия. И за Възраждане договорката за F-16 е обидна. Ние сме си поръчали не чертежи, а скици, обявиха от партията. Позицията на нашите западни сътрудници била  " купи или умри ". Капризен аероплан сме си купували или черешката на тортата, само че пък тортата я нямало. Освен това, съгласно хората на Костадин Костадинов от време на време количеството превъзхождало качеството.

Черешка ще има, изясни Настимир Ананиев от Политическа партия. Нямаме торта, тъй като това е наследството на ГЕРБ, обясни той. 

Христо Гаджев от ГЕРБ похвали Гечев, че имал качества за публицист фантазьор. Господарят е споделил:  " Това е договорът, подписвате го, викате Ура и почвате да плащате ", обясни социалистът и посочи, че заповедта е: " Плащате като попове и мрънкате във вашия парламент ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР